Garantie

Garantie is altijd een belangrijk onderdeel van je aankoop. Vaak voorzien van allerlei ondoorzichtige voorwaarden, onbegrijpelijke uitdrukkingen en verwarrende verantwoordelijkheden. Niet bij ons! Je krijgt op iedere aankoop uit de FØRN by KÅRL collectie, volgens Europees consumentenrecht, 2 jaar volledige garantie op alle onderdelen van jouw aankoop! Dat is toch mooi meegenomen.

Uiteraard geldt deze garantie op fabricage- of constructie fouten van onze kant uit, en niet op gebruikersschade of productiekenmerken zoals onder “het product” beschreven. Maar dat spreekt voor zich. Verder kunnen er geen reclamaties volgen uit een vervangen onderdeel! Hierin moet je denken dat bijvoorbeeld het vervangen, nieuwe onderdeel, vanwege de unieke natuurlijke eigenschappen, eventueel niet meer geheel zal matchen met het bestaande, eerdere deel, van je aankoop.

De werkwijze op aanspraak maken op deze garantie is even gemakkelijk als bestellen; maak een foto van de claim. Mail die naar bykarl@forn.nl of bel ons tijdens kantooruren op 050 – 8200 337 en wij nemen contact op voor een eventuele persoonlijke inspectie.

De kosten voor het verzenden valt binnen de eerste 2 jaar na aankoop volledig onder de garantie. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als we onder het kopje levertijd aanhouden. Mocht je klachten hebben die buiten de garantietermijn vallen, schroom dan niet en neem contact met ons op zodat wij kunnen bekijken wat wij voor je kunnen betekenen.

in retail cbw mitex

inRetail erkend

By KÅRL design is onderdeel van FØRN. FØRN is inRetail/CBW-erkend. InRetail is de grootste brancheorganisatie in retail non-food. Als klant heb je verkoopvoorwaarden die je extra goed beschermt bij de aankoop. Je kunt daarom ook veilig aanbetalen. Gaat bij ons de stekker eruit (ga daar maar niet vanuit) dan ben je je aanbetaling niet kwijt. Gaat er onverhoopt toch iets mis met de order dan is er een onafhankelijke geschillencommisie die voor een passende oplossing zorgt!

Termen

Recht op retour
Je hebt ook bij ons recht op retour als in de wet kopen op afstand. Als producten speciaal voor jou besteld worden en/of speciaal op maat gemaakt worden, geldt het herroepingsrecht wettelijk niet. Bijna alle meubelen maken we namelijk speciaal voor jou in een specifieke maat en onder speciale wensen. Na akkoord op een offerte of plaatsen van de order van een meubel die we op maat maken of lakken/beitsen kunnen we die niet in alle gevallen terugnemen, echter trachten we in dit geval altijd tot een oplossing te komen. Voor meer informatie over retouren, garanties etc. lees onze Algemene Voorwaarden. We hebben ze zo simpel mogelijk opgesteld. Geen kleine letters maar zo duidelijk en helder mogelijk.
Bevestiging
Je bestelling wordt definitief als je akkoord gaat met de offerte. Je doet dit door “akkoord” te geven/ knop in te drukken op de offerte. Hierop volgt een e-mail met informatie omtrent de afwikkeling van de bestelling. Zodra de aanbetaling binnen is volgt de officiële bevestiging gespecificeerd met alle gekochte onderdelen van je opdracht, voorzien van leverweek en betalingsoverzicht. Let wel op, aangezien dit een gepersonaliseerde aankoop is waaraan productie is gekoppeld, kan je daarna niets meer wijzigen.
Betaling
Je hebt verschillende mogelijkheden om te betalen. Je kunt per iDeal en per bankoverschrijving betalen. Houdt hiermee wel rekening dat een bankoverschrijving enige dagen duurt en eventueel ten koste kan gaan van je geplande leverweek. Aangezien de keukenopdracht maatwerk is, is dit geen retourneerbaar artikel. Om onze, en daarmee jouw kosten ook, flink te drukken hebben we geen mogelijkheid te pinnen bij aflevering. Noch is onze chauffeur, uit veiligheidsoogpunt, niet in staat contant geld in ontvangst te nemen. Ook mede voor je eigen veiligheid (niet met een pak geld over straat) vragen we dan ook ons het vertrouwen te gunnen wat je had bij de bestelling, en het restant via een bankoverschrijving 8 dagen voor levering over te boeken.
Levertijd
Zoals gezegd is een complete keukenlevering maatwerk. Maatwerk kost tijd. Inkooptijd, productietijd en overslagtijd. Over het algemeen worden alle opdrachten binnen 4 weken aan ons geleverd en zijn we in staat deze daarna voor jou in te plannen. Inderdaad; in te plannen. We nemen, zodra het geheel compleet is, direct contact met je op om een leveringsdag af te stemmen. Wat ook wel handig is om te weten; we leveren door heel Nederland, m.u.v. de Waddeneilanden gratis!
Het enige wat we terugvragen daarvoor is dat je op een werkdag tussen 08:00-17:00 uur thuis bent voor ontvangst. Dit moet je wel even persoonlijk doen omdat we een handtekening voor akkoord levering van je vragen. Vanaf dat moment gaat namelijk ook je garantie in.
Montage
Als laatste kunnen we ook eventueel montage, ter plaatste, aanbieden. Alle kasten worden in principe compleet in elkaar gezet aangeleverd. Deze losse elementen dienen alleen nog op de juiste manier tegen elkaar gezet te worden en waterpas gesteld. Zelfs de gaten voor de greep zitten al in de deur. Een doos met kunststof poten worden bijgeleverd, alsmede alle schroeven welke nodig zijn voor de asemblage. Ook de spoelbak zit al onder het blad verlijmt en het gat voor onze kraan is voor geboord. Er zit (indien aangegeven) zelfs al een uitsparing in voor de kookplaat die je hebt gekocht. Je kan dit, met behulp van het bijgeleverde montage boekje, redelijk makkelijk zelf doen als je enigszins handig bent.

Maar ben je dat nou net niet, laten we je niet in de kou staan en bieden we de mogelijkheid van montage. Montage is bij ons het plaatsen + aansluiten, incl klein materiaal (gasslang, stekker, waterstopkraantjes, etc.) van de geleverde onderdelen. Dit hebben we, net als ons overige bestelproces, erg makkelijk gehouden. Per losse kast, zijwand, bladdeel of los onderdeel (kraan, kookplaat, oven, etc.) vraagt de monteur € 45,- incl BTW. Dit bedrag wordt na de montage contant aan de monteur afgerekend.

Hiermee komen bijvoorbeeld de standaard keukens op:

  • Rechte keuken: 16 onderdelen x € 45,- = € 765,-
  • Hoek keuken: 22 onderdelen x € 45,- = € 990,-
  • Eiland keuken: 20 onderdelen x € 45,- = € 900,-