Hoe werkt het


Hoe werkt het nu eigenlijk zo’n by KÅRL keuken kopen van FØRN?

We leggen het je haarfijn uit, en zou je meer informatie willen, dan staan we je gewoon te woord van maandag t/m zaterdag tussen 16:00 en 21:00 uur. Je mag natuurlijk ook een mailtje sturen met je vraag op bykarl@forn.nl

Het begint met slim inkopen. Geen dure showrooms met verkopers houden de kosten ook laag. Je kunt zelf actief meedoen door bijvoorbeeld zelf in te meten of te kiezen voor een van onze Meest gekochte basisopstellingen keuken. Dat bij elkaar houdt de kosten, maar veel belangrijker jou prijs, lekker laag.

Bekijk hieronder onze handige “do it yourself” (DIY) meetuitleg om je ruimte zo goed mogelijk in te meten. Twijfel je of je het zelf kunt dan komen we alsnog even bij je langs om exact te meten. Hiervoor rekenen we dan wel een kleine onkostenvergoeding.

Je betaalt dus eigenlijk alleen voor wat je zelf nodig denkt te hebben!

De juiste maten van jouw keuken

We maken dagelijks meubelen en keukens speciaal voor onze klanten, en op maat. Van tafels, bedden, kasten tot aan deze keukenopdracht. Voor jou is dit waarschijnlijk je 1e grote aanschaf op gebied van keukens of interieur. Daarom hebben we een duidelijke handleiding bijgesloten waarin je kunt lezen hoe je het beste je (keuken)ruimte aan ons kunt doorgeven. Mail deze met je aanvraag mee voorzien van zoveel mogelijk foto’s van de ruimte waarin je keuken komt te staan (ramen, deuren, plafond, (vloer)tegels, leidingen, etc.). Mochten we alsnog vragen hebben dan bellen we je gewoon even op.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de opgegeven maten. Zijn deze correct, zorgen wij dat je bestelling als dusdanig ook correct wordt geleverd. We vragen je daarom om je bestelling zo compleet mogelijk van informatie te voorzien. Liever te veel dan te weinig.

Bestellen

Je kunt bij ons op twee verschillende manieren bestellen:

1. Direct in de webshop middels de “pimp it yourself” opstellingen:

  • Keukenapparatuur
  • Montageservice
  • Bestellen

2. Via de klantenservice, voor je eigen persoonlijke adviseur:

Direct in de webshop middels de “pimp it yourself” opstellingen. Dit zijn modellen in drie meest voorkomende keukenafmetingen die we aanbieden:

  • Een rechte keuken van 70 cm + 310 cm
  • Een hoek keuken van 310 x 250 cm
  • En een eiland keuken van 190 cm + 190 cm

Vervolgens kies je materiaal/kleur in steigerhout of sloophout in het side-menu en selecteer je de voor jouw juiste afmeting. Je kan de maten met de ladenkasten per 10 of 20cm aanpassen tot wel 60cm langer. Dan doorloop je allerlei opties om jouw keuken GRATIS helemaal zelf te pimpen; welke handgemaakte zwart stalen greep, welke kleur blad en zelfs welke kraan.

Keukenapparatuur

We kunnen je zelfs op weg helpen met het maken van een vertrouwde keuze als het gaat om apparatuur. Net als FØRN geloven we in Hollands handwerk en kwaliteit en daarom hebben we een unieke kortingscode voor een bestelling van jouw keukenapparatuur bij Inventum. Dit oer-Hollandse bedrijf geeft tot wel 5 jaar gratis garantie op jouw keukenapparatuur en levert ook nog eens gratis af aan huis. Via de unieke link ontvang je als klant van FØRN ook nog eens 10% extra korting op hun al mega scherpe verkoopprijzen.

Montageservice

Kan het nog gekker? Mocht je het nu te druk hebben, of je gereedschap net hebben uitgeleend aan een verre kennis, of het is gewoon je ding niet, dan verzorgen we met een ‘druk op de knop’ de montage (plaatsen en het aansluiten) van de door ons geleverde onderdelen. En óók dat voor een vast gestelde prijs. Geen verrassingen achteraf of de bekende ‘kleine lettertjes”.

Moe van het online shoppen en heb je helemaal geen kaas gegeten van dit soort zaken? Dan kun je met de monteur ook kortsluiten dat hij groepenkasten aanpast of leidingwerk voor je doet, of je aangeschafte apparaten voor je monteert en installeert. Daarvoor kan hij een vrijblijvend voorstel voor je doen. Omdat iedere situatie weer anders is, en daarmee ook een ander prijskaartje heeft, komt hij dat ter plaatse met je bespreken.

Bestellen

Je vult vervolgens jouw gegevens in waarop we jou kunnen bereiken. De prijs op basis van de maatvoering en de keuzes is 100% zoals we die geven, zonder de bekende addertjes. Wil je of moeten we het om welke reden ook een beetje aanpassen dan verandert de prijs altijd een beetje. Dit kan ook ten gunste zijn van jou. Verwacht geen schrikbarende wijzigingen. Alle wijzigingen zijn netjes in verhouding.

Onze klantenservice neemt vervolgens jouw aanvraag door en op basis van die informatie krijg je per e-mail een vrijblijvende offerte toegestuurd met alle informatie, voorwaarden etcetera. Is er iets niet duidelijk dan staan we altijd voor je klaar.

Heb je jouw favoriete keuken besteld dan gaan we de keuken helemaal maken zoals je deze hebt samengesteld. Als laatste jouw keuken bezorgen we gratis thuis in Nederland of België.

Via de klantenservice, voor je eigen persoonlijke adviseur

Bij ons is het ook mogelijk om een keuken te ontwerpen middels je eigen persoonlijke adviseur. Dat is niet gebruikelijk bij een consumentenwebsite en we bieden hiermee een unieke mogelijkheid van thuiswinkelen.

Misschien heb je voor je eigen gevoel te weinig kennis of inzicht voor het samenstellen van een keuken óf je vindt de aanschaf te eng om zelf te doen óf je hebt een heleboel wensen die niet in ons standaard pakket worden aangeboden. Voor al deze, of andere redenen, bieden we de unieke mogelijkheid van je eigen persoonlijke adviseur aan huis.

Deze kan de complete ruimte(n) voor je inmeten, neemt monsterstalen mee van de diverse houtsoorten en bladen, heeft uitgebreide catalogie voor wat betreft kranen, spoelbakken en natuurlijk kast mogelijkheden.

Na de meting bespreekt hij al je wensen, maakt alvast gericht wat schetsen en zorgt dat je binnen afzienbare tijd een compleet 3D plan in kleur + plattegrond + diverse aanzichten met maten van hem ontvangt. Ook dit gebeurt in een 2e bezoek aan huis zodat hij jullie nieuwe keukenontwerp kan toelichten. Voorzien van een artikellijst met duidelijke eindprijs klaar om besteld te kunnen worden. Mocht je eventueel wat wijzigingen willen aanbrengen in het ontwerp, dan hebben we hiervoor twee rectificatie mogelijkheden ingecalculeerd. Dat is toch maar mooi meegenomen!

Ben je (daarna) helemaal tevreden, kun je de definitieve artikellijst ondertekenen en gaan we dit volgens plan bestelklaar maken. Inclusief in deze service zit ook het maken van een installatieplan voor het mogelijk veranderen van de leidingen. Je hebt op deze manier 100% zekerheid dat we jouw keuken helemaal naar jouw wens gaan maken.

Deze mogelijkheid wordt u aangeboden voor de ongelooflijk lage prijs van € 350,- en kun je via de button in de webshop aanschaffen. Mocht je de eindprijs van het voorstel niets vinden, maar het ontwerp staat je aan, dan zal de adviseur het geheel, voor deze prijs, bij je achterlaten; het wordt jouw eigendom.

Maar dan nu het mooie; je krijgt dit bedrag retour op je eindprijs, indien je het ontwerp bij ons aanschaft. Win | win noemen wij dat!

Recht op retour

Je hebt ook bij ons recht op retour als in de wet kopen op afstand. Als producten speciaal voor besteld worden en/of speciaal op maat gemaakt worden, geldt het herroepingsrecht wettelijk niet. Bijna alle meubelen maken we namelijk speciaal voor jou in een specifieke maat en onder speciale wensen. Na akkoord op een offerte of plaatsen van de order van een meubel die we op maat maken of lakken/beitsen kunnen we die niet in alle gevallen terugnemen, echter trachten we in dit geval altijd tot een oplossing te komen.

Voor meer informatie over retouren, garanties etc. lees onze Algemene Voorwaarden. We hebben ze zo simpel mogelijk opgesteld. Geen kleine letters maar zo duidelijk en helder mogelijk.

Bevestiging

Je bestelling wordt definitief als je akkoord gaat met de offerte. Je doet dit door “AKKOORD” te geven/knop in te drukken op de offerte. Hierop volgt een e-mail met informatie omtrent de afwikkeling van de bestelling. Zodra de aanbetaling binnen is volgt de officiële bevestiging gespecificeerd met alle gekochte onderdelen van je opdracht, voorzien van leverweek en betalingsoverzicht. Let wel op, aangezien dit een gepersonaliseerde aankoop is waaraan productie is gekoppeld, kan je daarna niets meer wijzigen.

Betaling

Je hebt verschillende mogelijkheden om te betalen. Je kunt per iDeal en per bankoverschrijving betalen. Houdt hiermee wel rekening dat een bankoverschrijving enige dagen duurt en eventueel ten koste kan gaan van je geplande leverweek. Aangezien de keukenopdracht maatwerk is, is dit geen retourneerbaar artikel. Om onze, en daarmee jouw kosten ook, flink te drukken hebben we geen mogelijkheid te pinnen bij aflevering. Noch is onze chauffeur, uit veiligheidsoogpunt, niet in staat contant geld in ontvangst te nemen. Ook mede voor je eigen veiligheid (niet met een pak geld over straat) vragen we dan ook ons het vertrouwen te gunnen wat je had bij de bestelling, en het restant via een bankoverschrijving 8 dagen voor levering over te boeken.

Levertijd

Zoals gezegd is een complete keukenlevering maatwerk. Maatwerk kost tijd. Inkooptijd, productietijd en overslagtijd. Over het algemeen worden alle opdrachten binnen 4 weken aan ons geleverd en zijn we in
staat deze daarna voor jou in te plannen. Inderdaad; in te plannen. We nemen, zodra het geheel compleet is, direct contact met je op om een leveringsdag af te stemmen. Wat ook wel handig is om te weten; we leveren door heel Nederland en België gratis met uitzondering van de Waddeneilanden.

Het enige wat we terugvragen daarvoor is dat je op een werkdag tussen 08:00-17:00 uur thuis bent voor ontvangst. Dit moet je wel even persoonlijk doen omdat we een handtekening voor akkoord levering van
je vragen. Vanaf dat moment gaat namelijk ook je garantie in.

Montage

Als laatste kunnen we ook eventueel montage, ter plaatste, aanbieden. Alle kasten worden in principe compleet in elkaar gezet aangeleverd. Deze losse elementen dienen alleen nog op de juiste manier tegen elkaar gezet te worden en waterpas gesteld. Zelfs de gaten voor de greep zitten al in de deur. Een doos met kunststof poten worden bijgeleverd, alsmede alle schroeven welke nodig zijn voor de asemblage. Ook de spoelbak zit al onder het blad verlijmt en het gat voor onze kraan is voor geboord. Er zit (indien aangegeven) zelfs al een uitsparing in voor de kookplaat die je hebt gekocht. Je kan dit, met behulp van het bijgeleverde montage boekje, redelijk makkelijk zelf doen als je enigszins handig bent.

Ben je niet zo’n klusser dan laten we je niet in de kou staan en bieden we de mogelijkheid van montage. Montage is bij ons het plaatsen + aansluiten, incl klein materiaal (gasslang, stekker, waterstopkraantjes, etc.) van de geleverde onderdelen. Dit hebben we, net als ons overige bestelproces, erg makkelijk gehouden. Per losse kast, zijwand, bladdeel of los onderdeel (kraan, kookplaat, oven, etc.) vraagt de monteur € 45,- incl BTW. Dit bedrag wordt na de montage contant aan de monteur afgerekend.

Hiermee komen bijvoorbeeld de standaard keukens op:

  • RECHT: 16 onderdelen x € 45,- = € 765,-
  • HOEK: 22 onderdelen x € 45,- = € 990,-
  • EILAND: 20 onderdelen x € 45,- = € 900,-