Inmeten

Inmeten is redelijk eenvoudig, als je het maar even goed weet te doen. Volg dit DIY (do it yourself) 4 stappenplan en het kan niet misgaan:

Stap 1

 • Pak een A4 en maak een bovenschets van de muur/ muren van je keuken ruimte. Dit kan heel simpel en hoeft echt niet op de milimeter nauwkeurig (zie foto).
 • Neem vervolgens een rolmaat van minstens 5 meter. Geen meetlint, geen duimstok.
  Neem je schets mee naar de ruimte waarin je je nieuwe keuken wenst.
schets
 • Vraag een tweede persoon je te assisteren (vasthouden meetlint/advies). Dit kan je vriend(in) zijn of een goeie kennis of familie lid. Twee weten tenslotte meer dan één!
 • Meet horizontaal de muur/ muren waartegen je je nieuwe keuken wenst te plaasten! Doe dit op de muur van links naar rechts. Druk je rolmaat goed in de rechter hoek voor de juiste totaal maat! (zie foto).
Stap 1
 • Schrijf deze maat op je schets en herhaal dit proces voor de andere muren van je keuken.

Stap 2

Schets op dezelfde manier als de muren, ramen en deuren ongeveer in de muren van je plattegrond (zie foto).

Het raam

 • Zet in de buurt van het raam; OZR (onderzijde raam) en RH (raam hoogte) en meet deze gevens op. Rolmaat op de grond en uitrollen tot onder de vensterbank = OZR en vanaf de vensterbank tot aan de bovenzijde van het raam = RH.
 • Vervolgens meet je de overgebleven muren naast het raam links en rechts en dit vermeld je ook links en rechts naast het raam IN de muur!

De deur(en)

 • Heel gemakkelijk: gewoon de muur links en rechts van de deur meten en deze in de muur van je tekening plaatsen. (dubble check; meet de deur op en je maten links en rechts samen met de deur moeten totaal de muurmaat zijn).
stap 2

Stap 3

 • Zoek een lege muur in de ruimte waar je de keuken wilt plaatsen en rol je rolmaat vanaf de grond naar boven tegen de muur omhoog naar het plafond. De maat in de “knak” van je rolmaat in de hoek van muur en plafond is je hoogtemaat. Zet deze neer in het midden van je plattegrond met PH (plafond hoogte)
stap 3.0
 • Bijna klaar. Een HARTmaat is het midden van een item! Vermeld op
  je plattegrond alleen nog even waar de HARTmaten zijn van bijvoorbeeld; een radiator, de plek van je huidige spoelbak, je huidige kookplaat of oven (zie foto).
stap 3.1

Stap 4

 • Maak met je smartphone zoveel mogelijk foto’ s van de ruimte en van de dingen die je hebt gemeten. Denk wederom aan de ramen, deuren, radiator, de spoelbak en de kookplaat of oven. (deze zijn voor ons een prima referentie kader bij je bestelling als controle middel.)

Maak met je smartphone zoveel mogelijk foto’ s van de ruimte en van de dingen die je hebt gemeten. Denk wederom aan de ramen, deuren, radiator, de spoelbak en de kookplaat of oven. (deze zijn voor ons een prima referentie kader bij je bestelling als controle middel.)

Nu ben je klaar om je keuken te bestellen!