Het product

De keukens worden in de basis opgebouw uit drie onderdelen. De kasten, panelen en het blad.

De houten panelen

Steigerhout en sloophout zijn in de basis natuurproducten. Het geeft het levendige en robuuste karakter waar wij ons unieke product van maken. Geen plank is gelijk, 100% strak van vorm en kleur. Het steigerhout heeft een impregneer en een speciale vochtwerende coating. Sloophout heeft legio verflagen. Met name sloophouten panelen worden gemaakt van hout dat soms wel 75 tot 100 jaar oud is. Oneffenheden zijn dan ook heel normaal, net als (kleine) kieren en spleten. Natuurproducten werken altijd een beetje met name bij temperatuurs- wisselingen. Alle houten keukenonderdelen worden standaard machinaal wat afgeschuurd.

De keukenkasten

De kasten worden geleverd volgens van één van de hoogste kwaliteitsnormen van Europa. Standaard voorzien van GRASS soft motion metalen laden welke tot wel 35 kilo per lade kunnen hebben. Maar ook met zware BLUMOTION scharnieren. Alle kopkanten zijn voorzien van een laserEDGE 2 mm dikke ABS kantlijst. Ook de legplanken zijn hiermee voorzien en rusten op metalen plankendragers met uitval beveiliging. De voorzetplint is standaard 12 cm hoog en voorzien van geïntegreerde (rubberachtig) afsluitprofiel. En als laatste; het gehele interieur van de kast en plint worden in één kleur geleverd, ook de binnenkant en de legplanken; alles RVS kleurig.

En als je zoveel van hout houdt, zorg je er natuurlijk ook voor dat je product op een ecologisch verantwoorde manier geproduceerd wordt. Daarom kunnen we met gepaste trots melden dat onze producten deze Duitse kwaliteitslabels bezitten;

Tüv Rheinland Beproefde zekerheid keurmerk Tüv Rheinland keurmerk schadelijke stoffen Okoprofit keurmerk

Micro beton keukenblad

Beton is een product wat we al decennia gebruiken als constructie materiaal. Het is oersterk en massief maar loeizwaar en zeker niet homogeen! Prima geschikt als fundering of als (steun) muur, maar vanwege het onregelmatige oppervlakte absoluut ongeschikt als keukenblad.

Een keukenblad kan beter glad (homogeen) zijn daardoor makkelijker wordt in onderhoud en gebruik. Je wilt immers niet overal van die vette vlekken die niet meer uit je blad gaan toch? En wat dacht je van het gewicht van beton. Jouw betonnen aanrechtblad is zoveel lichter gemaakt.

In onze betonnen keukenbladen hebben we deze nare eigenschappen weten weg te halen! Maar dan zonder verlies van de charme van een (massief) betonnen werkblad. Tijdens ons fabricage proces hebben we ook de randen, welke op de massief betonnen bladen altijd brokkelen weten te verbeteren. Jouw blad krijgt afgeronde randen en ze brokkelen niet af.

betonstuc keuken eiken op maat

Middels onze eigen unieke gepatenteerde laklaag blijven onze bladen, in tegenstelling tot vergelijkbare producten, praktisch krasvast, vlekvrij en kunnen een hoge mate van hitte weerstaan. Wel adviseren we ten aller tijden een snijplank en/ of onderzetter te gebruiken.

Wij staan zo achter dit product dat wij van deze speciale betonbladen hoogwaardige buitentafels te maken. Deze kan probleemloos het hele jaar in weer en wind buiten staan dankzij deze laklaag. Wij maken alles zelf!

.